manikir

MANIKIR

Nokti su kao ukras svake žene. Važno je da su uredni i negovani. Osim lepote vaši nokti su izraz i vašeg zdravlja. Omogućite vašim noktima da budu drugačiji.

U salonu Zvončica nokte je moguće ojačati i negovati sa raznim kozmetički tehnikama:

  • Nadogradnja/izlivanje noktiju
  • Ojačavanje vaših noktiju gel lakom
  • Lakiranje gel lakom
  • Ruski manikir

nadogradnja noktiju i gel lak
lakiranje noktiju
gel lak i nadogradnja noktiju

Izlivanje noktiju je tehnika promene dužine i oblika prirodnog nokta, koja je danas široko rasprostranjena. Osetljivi, tanki i nokti skloni listanju i pucanju, teško će dostići željenu dužinu prirodnim putem. Najbolje rešenje za njih je nadogradnja pomoću različitih manikir tehnika. Danas su najrasprostranjenije: izlivanje, ojačanje prirodnih noktiju i nadogradnja tipsama.


Gel lak – ponekad postoje zablude da su gel lak i recimo izliveni nokti u kojima se koristi gel potpuno ista stvar. Ovo nije tačno, jer iako gel lak ima u imenu reč gel, nije ista tehnika kao u slučaju one koja se koristi prilikom klasičnog korišćenja gela za izlivanje ili nadogradnju noktiju. Da, neke sličnosti postoje, poput korišćenja baze (Base Coat) ili završnog sloja (Top Coat), kao i UV lampe, ali se sama metoda kao i način nanošenja suštinski razlikuju, zbog čega ove dve vrste nisu iste. Kada govorimo o načinu uklanjanja, ove dve metode se u potpunosti razlikuju i nemaju praktično nijednu sličnost. Gel lak može potrajati i nekoliko nedelja.


Ruski manikir je sve popularniji kod nas. Kod klasičnog manikira nokat se pomoću turpije formira u željeni oblik, a kožica se “gura” prema nazad. Kod ruskog manikira kožica se potpuno seče. To se izvodi brusilicom s raznim nastavcima. 


Kozmetički salon Zvončica

-u službi vaše lepote-

Gostivarska 50a, Beograd

062 290 209

salonzvoncica@gmail.com